De reis van een veer (18 mnd tot 7j)

Voor baby’s, peuters, kleuters en allen die het jonge kind nog in zich dragen.

Muziek- en Verteltheater

Er was eens… een veer. Die kwam van hoog uit de hemel naar beneden dwarrelen. En, of de veer van een vogel was, een engel of een fee?
Dat weten we niet. Ze ging op reis, de wereld rond, dat weten we wel! Muziek, objecten en een prachtig woordenloos verhaal brengen een zintuig- prikkelende beleving voor jong en oud.

Een veer komt op aarde neer gedwarreld. De aandacht wordt gericht op die ene veer, mooi en sierlijk, in haar natuurlijke vorm. Deze veer ontdekt, dans en zweeft. Ze komt op de wereld, maakt contact met andere veren en vliegt weer op, verder op avontuur, de wereld rond. Uiteindelijk legt ze zich te rusten na een boeiende tocht, rijk aan Qi.

Een grote verscheidenheid aan unieke muziek en instrumenten uit heel diverse culturen begeleiden het op zijn reis. De instrumenten brengen klanken voort die de eenvoud en de harmonie, de levendigheid en het ritme, weergeven. Hemelse klanken van de oorsprong en speelse klanken van het aardse avontuur worden aaneengeregen tot een zinnen- beeldend verhaal.

De muziek voert de toeschouwers langs allerlei luister-, kijk- en belevingsmomenten. Het is één grote ontdekkingsreis naar het mooie, het echte en het ware. Ook de mogelijkheid tot kennismaking met grote en kleine wereldmuziek- instrumenten, hun vormen, kleuren en klanken.

Speelduur: 35′
Spel: Henk Mesuere
Productie: Het Muzische Huis – Antwerpen.
Uitkoopsom: 450€ voor 3 voorstellingen + 0,36€ per km vervoerskosten
Info: tel. 0476 / 562 491