Schip in het ijs (kleuters)

Een schipper-ontdekkingsreiziger komt een volledige dag naar de school voor drie kleuterklassen.

De dag begint met het poppen-verteltheater ‘Schip in het ijs’ voor de drie kleutergroepen samen. (duur: 35 minuten)

Daarna volgt per klasgroep een muzische workshop met zang, muziek en beweging.

Schipper Henk speelt accordeon en zingt samen met de kinderen met begeleiding van een mooi en bijzonder wereld-muziekinstrumentarium.
De kinderen maken zelf een klasorkest. (duur: 50 minuten)

Het Belgica-Antarctica project voor kleuters is één grote muzische ontdekkingstocht in de wereld van de bewondering en de verwondering voor het mooie, het echte en het ware.

We benaderen de kinderen vanuit het erfgoed, de kunsteducatie en het onderwijs met respect voor wie ze zijn en wat ze in zich dragen.

Een project voor de kleine mens die in wezen O zo groot is!

Poppen- en verteltheater:

‘SCHIP IN HET IJS!’

doelgroep: kleuters (3 tot 7 jaar)

speelduur: 35 minuten

kostprijs: 450€ + 0,36€ per km vanaf Antwerpen

Zeeman Henk is de gastheer.

Met poppen vertelt hij het verhaal van de Belgica-Antarctica-Expeditie uit 1897 vanuit de oren, de ogen en de zintuigen van de pooldieren.

De vijf hoofdrolspelers: Zeeman Henk, Ping (de pinguïn), Rob (de zeerob), Olly (de orka) en Nansen (de kat van het schip) nemen de kleuters mee naar Antarctica waar een schip, de Belgica, al heel lang vastgevroren zit in het ijs.

Wat de bemanning niet weet is dat de pooldieren hen zullen helpen om weg te geraken.

De voorstelling is een unieke belevenis met een mix van vertellen, poppenspel, muziek, zang en beweging. Zeeman Henk speelt accordeon, draaiorgel en klarinet. Hij neemt de kinderen mee in de wereld van de verwondering en de bewondering.

Het knusse, sfeervolle decor is een lust voor het oog met allerlei scheepsuitrusting en een maquette van het mooie driemast zeilschip.

Kom dat zien, kom dat zien, …