Ronja, de Roversdochter (9+)

Verteltheater vol betoverende klanken

Verteller Mia Verbeelen en muzikant Henk Mesuere van Het Muzische Huis slaan de handen in elkaar. Vertelkunst en klankspel vormen een betoverend geheel in ‘Ronja, de Roversdochter’. Spanning en betovering, moed en durf, eerlijkheid en vriendschap zijn de centrale thema’s in dit avontuurlijke verhaal van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren.

Op expressieve wijze vertelt Mia het verhaal van Ronja, het meisje dat opgroeit in het roversnest van haar vader. Wanneer zij vriendschap sluit met de zoon van een vijandelijke roverhoofdman is de spanning thuis te snijden. Het komt zelfs zover dat Ronja partij kiest voor haar vriend en daardoor de liefde van haar vader op het spel zet. De twee kinderen lopen weg van huis en bouwen een nieuw leven op in de natuur waar het wemelt van de aardmannen, vogelheksen en andere schemerwezens.

Met een bijzonder en uniek instrumentarium tovert Henk de wereld van Ronja muzikaal tevoorschijn: de dreiging van de vogelheksen, de diepte van de Hellepoel, de lokroep van de onderaardsen enz.

Aanbod voor scholen, bibliotheken en theaters
Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar (4e – 5e – 6e leerjaar)
Speelperiode: 1 maart tem. 16 juni 2018
Ook voorstellingen buiten de speelperiode mogelijk op aanvraag.

Speciaal dagprogramma voor de hele basisschool
We bieden ook een compleet dagprogramma aan voor alle klassen van de peuter- kleuter- en lagere school. ’s Morgens beleven peuters, kleuters en kinderen van het eerste leerjaar het magisch en woordenloos vertelheater Ch’i van Henk Mesuere en Lieve Carmen.

De reis van een veer – Magisch verteltheater
Een veer komt op aarde neer gedwarreld. De aandacht wordt gericht op die ene veer, mooi en sierlijk, in haar natuurlijke vorm. Deze veer ontdekt, dans en zweeft. Ze komt op aarde, maakt contact met andere veren en vliegt weer op, verder op avontuur. Uiteindelijk legt ze zich te rusten na een boeiende tocht, rijk aan Qi.

Een grote verscheidenheid aan unieke muziek en instrumenten begeleiden het op zijn reis. De instrumenten brengen klanken voort die de eenvoud en de harmonie, de levendigheid en het ritme, weergeven. Hemelse klanken van de oorsprong en speelse klanken van het aardse avontuur worden aaneengeregen tot een zinnenbeeldend verhaal.

Verteller in de klas
Mia Verbeelen brengt in diezelfde tijd het spannende verhaal van ‘Stan Bolivan, in de klaslokalen van het 2e en 3e leerjaar. Het verhaal gaat over een man die op slimme wijze een draak weet te verslaan.

Ronja, de Roversdochter
Na de middagpauze zijn de oudste leerlingen van de 4e – 5e en 6e klas aan de beurt voor de voorstelling ‘Ronja, de Roversdochter’.

We werken graag ‘op maat’ van de scholen en de doelgroepen. Alle variaties op ons aanbod zijn bespreekbaar. Ook kunnen we workshops muziek – vertelkunst en beeldende kunst aanbieden die nauw aansluiten bij de inhouden van de verhalen en/of thema’s uit de verhalen.

Kostprijs:

Financieel werken we ‘in samenspraak’ volgens de mogelijkheden en de draagkracht van de school of de organisatie.

Contact:

mia.verbeelen@telenet.be – tel. +32 (0) 495 – 128 652

hetmuzischehuis@telenet.be – tel. +32 (0) 476 – 562 491